Onderhoud

Schilderwerk
Wij verzorgen  zowel binnen- als buitenschilderswerk. Een klus zoals het schilderen van deze  monumentale boerderij in Schettens is dan ook een kolfje naar onze hand.  Op de kozijnen en deuren werden in nauw overleg met de opdrachtgevers Dresdener blauw van Evert Koning en Koopmans’ antiek wit aamgebracht. Voor het grijs inde vensterbanken hebben we Boonstoppel-verf gebruikt. Verder zijn de ankers op de gevels, de schoorsteenborden, het lijstwerk van de kleine koeienraampjes en ook de twee ûleboarden op het dak moesten eveneens opnieuw door ons in de verf worden gezet. We zijn in totaal drie weken lang bezig geweest met het onderhoud van de boerderij. Daarnaast hebben her en der nog houtreparaties uitgevoerd, glas geplaatst en twee thermophane-ramen vervangen.

 Boerderij in Schettens

  

Behangwerk

We pakken ook regelmatig behangklussen op. Dat gaat van glasvezelbehang tot posterbehang. Zo brachten we kort geleden in een een Sneker nieuwbouwwoning op een slaapkamer Eijffinger-posterbehang van 7 bij 2,5 meter aan (zie foto). Hartstikke leuk om te doen en voor ons een prettige afwisseling tussen het schilderswerk door. 

 Posterbehang

 

Glaswerk

Ook voor het zetten van glas worden we geregeld gevraagd. We verzorgen enkele ruiten,  dubbelglas, maar ook monumentenglas. Al het glaswerk kan zeer snel geleverd worden, omdat onze leverancier dichtbij zit. 

In een oude woning in Hartwerd hebben we dubbelglas geplaatst met Wiener Sprossen. Dit is een alternatief voor een kruisroede bij gebruik van dubbelglas. Tussen de ruiten van het dubbelglas wordt een aluminium vakverdeling gemaakt en op deze vakverdeling worden er aan de buitenkant glaslatten verlijmd. Hierdoor heeft het geheel een traditioneel uiterlijk. 

Glaswerk