Decoratie

“Laas en ik zijn gek op exclusief schilders- en decoratiewerk. We dragen mensen vaak leuke kleurideeën aan, omdat zij
vaak zelf dit inzicht niet hebben. Als ze dan instemmen met onze adviezen en er rolt uiteindelijk een prachtig eindresultaat uit geeft dat een zeer voldaan gevoel.

Om zich verder te bekwamen in decoratieve schildertechnieken, volgde het duo in 2003 een zes weken durende masterclass hout- en marmerimitaties in het befaamde decoratie-atelier Van de Laar in Vught. Hun cursusleider Michiel van der Laar studeerde eerder af als decorateur aan het instituut Van der Kelen- Logelain in Brussel. Hij behoort tot de weinige Nederlanders die hun opleiding aan dit befaamde instituut bekroonde met een Medaille d’Or. “We hebben ontzettend veel van hem opgestoken”, zegt Sijbesma.

Technieken

Voor de sponstechniek worden natuursponzen gebruikt, die in verschillende groottes en vormen verkrijgbaar zijn. Bij de wikkeltechniek moet men een zeemleer of doek denken aan het op- en afwikkelen van verf. De kloptechniek wordt uitgevoerd met een toepborstel, dopspons, tamponneerzeem of een opgerold en ingeknipt stuk fietsband. Voor de kwasttechniek wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten platte kwasten en blokwitters.

Afhankelijk van materiaal voor de spateltechniek wordt een meerzijdig of duoflexmes gebruikt. Materialen voor de spaantechniek kunnen met een roestvrijstalen plakspaan, maar ook met goede roestvrijstalen plamuurmessen worden verwerkt.